Engedje meg, hogy bemutassam pár adat segítségével a Centaur termékcsalád nyílvesszőit.


Gyermek- és fiatalkoromban íjászkodtam, íjakat, nyilakat készítettem magamnak és barátaimnakkedvtelésből. Később figyelmem más kreatív tevékenységek felé fordult - pl. fafaragás, fa szobrászat, festés, rajzolás, stb. - majd 2002-ben ismét kapcsolatba kerültem a tradícionális íjászattal.

Az ekkoriban kapható nyílvesszők minősége nem felelt meg az elvárásaimnak, ezért elkezdtem magam számára készíteni azokat. Évekig tartó kísérletezés után 2007-re fejlesztettem ki az általam megfelelőnek tartott dongás formát. A nyílvesszők minőségét mutatja, hogy segítségükkel 2002 óta számtalan örömíjász és minősítő versenyt nyertem, vagy értem el rajtuk dobogós helyezést, valamint szereztem 5 Európa-bajnoki címet (köztük a 2014-es tallini World Archery 3D EB-ét).


Vessző rendeléshez segédlet 
Darabszám Hossz Festés színe 1 toll színe 2 toll színe Tradi fonterő Longbow fonterő Reflex fonterő
               


Centaur vesszőkkel tartom továbbá a terepíjász szakág jelölt, jelöletlen távos és összetett, valamint a pályaíjász szakág magyar csúcsát is. Nyílvesszőim nagyobb távokon is eredményesen használhatók. Ennek bizonyítéka a 2006-os IFAA 3D Világbajnokságon (maximális lőtáv 54m) szerzett ezüstérmem, valamint a Saslövő (maximális lőtáv 49m) és Saxton T. Pope (maximális lőtáv 55m) versenyek ranglistáin jelenleg egyaránt birtokolt első helyem.
A képek kattintva megtekinthető a Centaur nyílvesszők galériája.


A Centaur nyílvesszők prémium minőségű cédrus fából készülnek, dongásítottak.  A vesszőtestek egyedi festéssel ellátottak, fekete, fehér,  kék, sárga, piros, barna, narancs, zöld,  és pink színűek lehetnek. Igény szerint méretre vágva, egyenes, ferde, vagy egyedi csavart tollazással készülnek. A tollak színei általában fekete, fehér, sárga, piros, pink, narancs, kék, zöld, barnacirmos.


 
  
A képre kattintva megtekinthető a kőszegi 3D Európa-bajnokság végereménye.