Engedje meg, hogy pár mondatban bemutassam a Centaur termékcsalád pusztai íjait.

2002-ben kerültem ismételten kapcsolatba a tradicionális íjászattal. Mint a legtöbben, úgy én is pusztai íjjal kezdtem el lőni. Kezdetben íjat vásároltam magamnak, s nyílvesszőt készítettem hozzá. Jó kézügyességem (korábban hobbiból festettem, rajzoltam, fát faragtam) és ötleteim lévén elkezdtem íjak készítésével kísérletezni, kifejlesztettem az íjaim gyártásához szükséges technológiát. Egy évvel később már saját készítésű íjjal és nyílvesszőkkel lőttem.Íjaimat sikerrel használtam örömíjász és minősítő versenyeken. Számtalan dobogós helyezést és több országos bajnoki címet szereztem segítségükkel azon idő alatt, míg pusztai íjakat használtam.

A több, mint 10 éve tartó folyamatos fejlesztés során pusztai íjaim családjának 7 tagja született eddig. Ezek a Középkori Magyar, Magyar I., Magyar II., Magyar III., Hun I., Hun II. és a Török. Formájukban kialakításuknak köszönhetően eltérnek egymástól.

Az íjak külseje esztétikus, alkalmasak a hagyományőrzők korhű megjelenést igénylő elvárásaik teljesítésére. Az íjak igény esetén díszítéssel elláthatók, így téve őket teljesen egyedivé. Teljesítményük alkalmassá teszi őket az íjászat alapjainak elsajátítására, valamint a versenysportra is.

     

Ezért pusztai íjaimat – saját készítésű nyílvesszőimmel együtt – ajánlom kezdőknek, hagyományőrzőknek, lovasíjászoknak és versenyzőknek egyaránt.

Íjaim és díszítésük teljes mértékben saját kezűleg készített, egyedi termékek.