Engedje meg, hogy pár mondatban bemutassam a Centaur termékcsalád longbow íjait.

Miután megismerkedtem a tradicionális íjászattal – közelebbről a pusztai íjakkal – és szép sikereket értem el figyelmem egy másik tradicionális íj, a longbow felé fordult. Ennek oka az volt, hogy a pusztaival szemben a longbow nemzetközi kategória a 3D szakágban. Így ott hazai szinten a legjobbak közé emelkedve lehetőségem nyílt nemzetközi szinten is megméretni magam. Ehhez arra volt szükség, hogy olyan íjat készítsek, amivel felvehetem a versenyt akár a nemzetközi élvonallal is. Versenyzőként pusztairól longbow kategóriára a 2006-os IFAA 3D világbajnokság miatt váltottam, ahol ezüstérmet szereztem.2007-re elkészült első longbow íjam. Az azóta eltelt időszakban számtalan örömíjász és minősítő versenyen álltam longbow íjaimnak köszönhetően dobogón, nyertem velük több országos bajnokságot és 5 Európa-bajnoki aranyat.

A 7 éve tartó fejlesztés során longbow íjaim családjának 4 tagja született eddig. Ezek a Longbow I., Logbow II., Longbow III. és a Longbow IV. Formájukban kialakításuknak köszönhetően látványosan eltérnek egymástól.Az íjak külseje esztétikus, kialakításuk masszívabb - a magas szintű teljesítmény érdekében - mint más longbowké. Az íjak igény esetén díszítéssel elláthatók, így téve őket teljesen egyedivé. Teljesítményük alkalmassá teszi őket az íjászat alapjainak elsajátításától kezdve a legmagasabb szintű versenysportra is.

Ezért longbow íjaimat – saját készítésű nyílvesszőimmel együtt – ajánlom kezdőknek, haladóknak és versenyzőknek egyaránt.

Figyelmükbe ajánlom gyermekek számára készülő longbow íjam, mely kinézetben és teljesítményben a nagyok kistestvére.

Íjaim és díszítésük teljes mértékben saját kezűleg készített, egyedi termékek.